



Xiangya Overseas Alumni Association

2016 Xiangya Alumni Gathering November 5th – 6th, 2016 Los Angeles, California, USA

Saturday November 5th, 2016

8:30 – 18:00 Registration Queen Mary - Starboard Lounge

- 1. Queen Mary sightseeing
- 2. Golfing
- 3. Photography
- 4. Long Beach city and Harbor sightseeing
- 5. Group activity

Banquet and "LA live Party" Queen Mary - Windsor Keynote speaker: Ms. Nancy Yao (纽 约华人博物馆馆长,原雅礼协会会长) (45 min)





Xiangya Overseas Alumni Association 2016 Program

Sunday November 6th, 2016 Los Angeles, California, USA

Time	Topic & presenters	Moderators
07:30 - 17:00	Registration	Queen Mary- Starboard Lounge
8:00 -8:30 Queen Mary Britannia Salon and Deck Breakfast (8:00 -9:00)	Opening Remarks 王亮,章利铭: Welcome (5 min) XiangYa leaders from China (10 min) The Consul General (The Chinese General Consulate): (5 min) Representative of Yale-China Association (5 min) Group Photo: 赵明,李畅生: (5 min)	王亮 章利铭 龚辉
8:30-10:20 Queen Mary- Britannia Salon	Session 1. How to build your career to be a leader in basic and translational research 邓汉湘, 朱院山, 段大跃, 杨波, 钟光明 (110 min) 1. How to write a grant 2. How to lead your lab 3. How to publish your paper 4. How to patent your discovery 5. How to find collaborators 6. How to find your dreaming working environment	曹卫 朱院山
10:20-10:30	Coffee break	Queen Mary-Britannia Salon and Deck
10:30-12:00 Queen Mary- Britannia Salon	Session 2: How to build your career to be a leader in clinical medicine 李韵平, 张斗, 刘汉平, 赵明, 陶翔, 王波, 龚辉 (90 min) 1. How to become a good clinician 2. How to survive at an academic institute 3. How to run a private clinic in US 4. Medical reform in China	廖仲星
12:00~12:50	Luncheon	Queen Mary- Deck

13:00~14:00 Queen Mary- Britannia Salon	Session 3: How to build your career to be a leader in pharmaceutic/biotech company? 刘斯奇, 莫红梅 (60 min) How to open/run a biotech company?	谭建友 王京	
14:00-14:10	Coffee break	Queen Mary- Deck	
14:20-4:00 Queen Mary- Britannia Salon	Student and postdoctoral presentation (5 each, total 10) (100 min)	夏阳 王波	
16:00-16:10	Coffee break		
16:10-17:10 Queen Mary- Britannia Salon	Discussion, Young and Old mixer:1) What do you want your mentors to be?2) What do you want your students to be?(60 min)	曹卫 朱院山 段大跃 夏阳	
17:15-17:35 Queen Mary- Britannia Salon	 Awards to Students and postdoctoral fellows Awards to Outstanding alumni 	疗仲星 周星光 谭建友 王波 段大 跃 陶翔 张斗	

17:40 – 17:45	Closing Remarks (5 min)	王亮 章利铭
17:45	Adjournment	龚辉
Queen Mary- Britannia Salon		